Reparatii Calculatoare Laptop-uri Service Pc Depanare Computere in Arad
reparatii laptop arad

reparatii calculatoare arad
service laptopuri arad
 
 

Curatare laptop Arad | Curatare cooler laptop | Curatarea sistemului de racire a laptop-ului | Schimbare pastă termoconductoare

Curatare laptop Arad | Curatarea sistemului de racire a laptop-ului | Schimbare pastă termoconductoare | Curatare praf laptop | Curatare cooler laptop
Curatare Laptop de praf profesionala intr-un timp rapid. Praful este principalul inamic ce sta la baza supraincalzirii si defectiuni laptop-urilor.
Praful acumulat intr-un laptop devina ca o manusa ce nu permite racirea microprocesoarelor, ce duc la supraincalzirea placii de baza si defectarea componentelor periferice (placa video arsa, hard disk ars, ecran ars, topire carcasa, topire taste).
Particulele de praf pot patrunde in cele mai ascunse locuri dintr-un laptop, iar in contact cu umiditatea, acest poate produce condens, astfel scurtcircuitarea este iminenta.
Curatarea laptopului de praf este o operatiune complexa ce necesita experienta si cunostinte tehnice fiind necesare cateva ore bune (de regula 2h – 24h in functie de model) pentru efectuarea in siguranta a procesului de reconditionare a sistemului de racire.
In procesul de curatare laptop include: curatarea coolerului de praf, schimbare pasta termica (termoconductoare), schimbare pasta procesor, schimbare pasta placa video, refacere sistem de racire, reconditionare cooler (acolo unde exista posibilitatea), curatare placa de baza de praf.
Semne distintive ale laptopului ce necesita curatare:
temperatura excesiva, supraincazire neobisnuita
laptopul se inchide brusc fara sa afiseze vreo erroare
laptopul se inchide brusc cand se deschid aplicatii, programe sau filme
coolerul laptopului ruleaza la viteza maxima
cooler zgomotos (paletele coolerului lovesc patura de praf acumulata in timp)
laptopul se blocheaza si este supraincalzit
Curatare laptop de praf şi schimbare pastă termoconductoare, proces ce măreşte performanţa şi funcţionarea laptop-ului prin curăţarea sistemului de răcire.
Un laptop curatat de praf, te scapă de orice păcat
Supraîncălzirea laptop-ului scurtează durata de viaţă a componentelor acestora şi creste stresul termic, care rezultă din diferența de temperatură între pornit și oprit. Praful poate accelera de asemenea, coroziunea contactelor electrice, ceea ce va duce la o scurtcircuitare.
Fiecare notebook construiește in timp un burete de praf si alte impurități, care are un efect negativ asupra performanței laptopului sau a sistemului de răcire – în cazul în care laptop-ul într-adevăr este prea inundat cu praf, acesta poate intra în sistem de termoprotecţie şi se va ”stringe brusc”.
În acest sens, noi vă vom explica cât de important este sa mentineţi laptop-ul curat şi să veniţi cu el la curăţare periodic.
Va propunem o curatare de praf profesionala pentru cooler-ul laptop-ului tau
În cazul laptopurilor, curăţarea sistemului de răcire este dificil de accesat acesta facăndu-se doar prin dezasamblarea completă a laptop-ului.
Unul dintre cele mai importante elemente de întreținere preventivă este sentimentul regulat de curăţenie în afara și în interiorul calculatorului. Spre deosebire de calculatoare desktop, laptop-urile acumuleaza impurităţi din aer, astfel încât calculatoarele sunt mult mai rezistente la praf și în mod normal nu necesita sa fie demontat complet pentru curatare laptop -ului. Accesul prafului in laptop-uri se face direct prin canale speciale pentru cooler.
Procesul de curaţare laptop implică:
se testează temperatura de functionare a laptop-ului inainte de curatare si dupa ce laptopul a fost curatat
demontarea completa a sistemului de racire al laptopului (cooler-ul)
curatarea lamelelor prin care se face evacuarea aerului cald (se utilizeaza aer comprimat + ulei mecanisme fine + pensula speciala de curatat)
curatarea paletelor cooler-ului (se utilizeaza aer comprimat +spray impuritati)
se curata pasta termica degradata si se inlocuieste cu o pasta termoconductoare noua pentru eficientizarea transferului termic intre procesor si radiator;
se monteaza sistemul de racire.
TAGS: cooler zgomotos, curatare laptop, curatare laptop praf, laptopul se incalzeste, laptopul se stinge, reparatii laptop, schimbare cooler laptop, schimbare pasta termoconductoare, curatarea sistemului de racire, service laptop
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one