Reparatii Calculatoare Laptop-uri Service Pc Depanare Computere in Arad
reparatii laptop arad

reparatii calculatoare arad
service laptopuri arad
 
 

Instalare routere Arad | Configurare / Instalare router wireless | Acces Point | Retea de calculatoare

Instalare router wireless Arad . Configurare routere . Instalare/Configurare router wireless, acces point , retea pe computerul dvs. Service IT de calculatoare la sediu/domiciliu clientului in Arad.

Pentru configurarea routerului urmatii pasii de mai jos:

Despachetati routerul din ambalaj si conectati-l la priza 220V cu ajutorul alimentatorului pe care l-ati gasit in cutia routerului.
Conectati firul de internet la mufa WAN. In partea din spate, routerul are 5 mufe (WAN, LAN1, LAN2, LAN3, LAN4). Introduceti in mufa WAN firul pe care il bagati pana acum in calculatorul/laptopul personal ca sa va mearga internetul.
Conenctati Routerul la un calculator sau laptop cu ajutorul unui cablu de retea. Routerele wireless vin de obicei impreuna cu un astfel de cablu de retea, routerele pe fir de obicei nu au un astfel de cablu, asa ca trebuie sa va procurati un cablu de retea chiar si de lungime 1m.
Lansati INTERNET EXPLORER de pe calculatorul la care ati legat routerul si sus in campul Adress introduceti adresa IP asa cum ea este specificata in manualul care vine impreuna cu routerul. De obicei adresa IP care trebuie introdusa este: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 sau 192.168.1.254 samd. Dupa care apasati tasta ENTER.
Va apare o fereastra cu 2 casete: in caseta de sus se trece user-ul si in cea de jos parola . Introduceti userul si parola. La prima configurarea a oricarui router gasiti User-ul si Parola in manualul care vine impreuna cu routerul. Acestea difera de la un router la altul, dar de obicei sunt: (user=admin, parola=admin) sau (user=admin, parola=______ adica se lasa liber la parola nu se trece nimic) sau (user=admin, parola=password) sau (user=guest, parola=guest) s.a.m.d.

Daca ati configurat deja routerul si ati si schimbat userul si parola, cand repetati pasul 5. introduceti noile user si parola setate ulterior de dvs. Daca ati uitat userul si parola pe care le-ati schimbat chiar dvs, RESETATI ROUTERUL : fiecare router are un orificiu in dreptul caruia scrie de obicei RESET. Introduceti in acel orificiu ceva subtire, un ac, o scobitoare, botul unui pix si tineti apasat minim 10 secunde si se reseteaza automat. Atentie: scrieti cu litere mici userul si parola!! Dupa ce ati introdus userul si parola corecte apasati cu mousul butonul OK.

Ati ajuns pe pagina de configurare a routerului. Recomandare: apasati cu mousul acolo unde scrie Quick Setup sau Setup Wizzard pentru o configurare cat mai rapida a routerului.
Alegeti tipul de conexiune la internet de care dispuneti, si anume:

- PPPoE – acesta este cel mai des intalnit la persoanele fizice, acasa; selectati aceasta optiune daca pana acum va conectati la internet folosind un user si o parola;

Daca alegeti PPPoE va trebui sa introduceti userul si parola oferite de catre furnizorul dvs de internet; daca nu le stiti, sunati-l si cereti-le.

- Dynamic – aceasta este mai rar intalnita, la utilizatorii mai persoane fizice, acasa, unde nu se conectau cu user si parola ci se conectau automat la internet. Este intalnita mai ales la acei utilizatori care nu au internet prin fibra optica.

- Static – aceasta este cel mai rar intalnita, mai ales la utilizatorii persoane juridice, la firme, unde li se ofera adrese fixe IP.

Daca alegeti Static va trebui sa introduceti adresele IP oferite de catre furnizorul dvs de internet; daca nu le stiti, sunati-l si cereti-le.

Daca totusi nu stiti ce fel de conexiune aveti sunati furnizorul de internet si intrebati-l.

Dupa ce ati ales corect tipul de conexiune si ati finalizat configurarea routerului apasati butonul Finish cu mousul. Restartati computerul/laptopul si dupa repornire incercati sa va conectati la internet lansand programul Internet Explorer. Calculatorul de pe care ati facut configurarea routerului ar trebui sa conecteze la internet acum! Daca nu se conecteaza, resetati routerul (vezi pasul 5 instructiunea de resetare) si reluati pasii 1 – 7.De la acest pas incolo continua doar cei care configureaza ROUTERE WIRELESS (fara fir).

Din meniul de configurare a routerului apasati cu mousul pe WIRELESS:

La SSID: puneti numele pe care doriti si asa se va numi reteaua dvs. Wireless.

La Region puneti Romania, la Mode: selectati viteza routerului dvs (EX: 54Mbps);

Atentie sa fie bifate: Enable Wireless Router Radio si Enable SSID Broadcast

Noua retea poate fi accesata fara parola sau cu parola.

Aveti optiunea: Enable Wireless Security. Daca nu o bifati nu vi se va cere nicio parola nici dvs si nici altor utilizatori care vor sa se conecteze la retea dvs. Daca o bifati veti fi nevoit sa setati o parola prin care se face accesul la retea. La Security type: alegeti nivelul de securitate al viitoarei dvs. Retele. WEP e cea mai simpla .

Apoi setati o parola prin care va protejati impotriva celor care vor sa acceseze reteaua wireless fara voia dvs. Acea parola vi se va cere si dvs. cand veti accesa reteaua pentru prima oara.

La final salvati toate configurarile apasand butonul SAVE si terminate configurarea apasand FINISH.

Restartati calculatorul/laptopul si acum ar trebui sa mearga internetul sip e fir si fara fir.

Daca totusi nu functioneaza reteua wireless dar pe fir functioneza reluati doar pasul 8. Daca nu merge internetul nici pe fir si nici wireless resetati routerul (vezi instructiunile de la pasul 5) si reluati toti pasii 1-8.
Instalare router wireless
Pentru a nu pierde timp si pentru a va asigura ca router-ul wireless va functiona corect si conexiunea dumneavoastra la internet este securizata, apelati la specialisti!
De ce am nevoie de service IT pentru a instala routerul wireless?
Instalarea si configurarea unui router wireless nu necesita cunostinte avansate de IT, dar daca sunt neglijate anumite aspecte in acest proces securitatea conexiunii la internet poate avea de suferit . Astfel, printr-o configurare necorespunzatoare, conexiunea dumneavoastra internet va putea fi utilizata si de alte calculatoare externe, fara acordul dumneavoastra iar datele transferate vor fi vulnerabile.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one